Yoga
Uncategorized

Yoga – Pefekt komplement till din träning!

Träna Yoga och bli stark, flexibel och uthållig

Yoga är ett perfekt komplement till styrketräning. Det ger dig, bland många andra fördelar, mera tonade muskler, bättre flexibilitet och du blir starkare och förbättrar din uthållighet. Det minskar även spänningar och stress samt sänker ditt blodtryck. Yoga gör att din kropp lagrar mindre fett och du höjer din förbränning. Både blodcirkulationen och matsmältningen blir bättre, och du får bättre balans och hållning i kroppen.

Ger dig viktig avkoppling

Yoga hjälper till att träna hela din kropp men är samtidigt en mycket mental träningsform som även stärker ditt psyke. Vissa föredrar att starta morgonen med yoga medan andra gör det på kvällen som nedvarvning. Man kan bli väldigt sömnig av yogans avslappnande övningar och många kombinerar yogan med en stunds avkoppling.

Träna din rörlighet och balans med Yoga

Yoga är utmärkt mot stelhet och gör även att du inte skadar dig lika lätt som när du styrketränar, Ju rörligare muskler du har, desto mindre chans är det att du kommer att få en bristningsskada. Det finns många olika typer av yoga, med flera olika inriktningar, och det gäller att hitta den form som passar dig bäst. Yoga kan motverka värk i axlar och ont i ryggen. Stresshormonet kortisol utsöndras i kroppen när du styrketränar, men under ett yogapass slappnar du istället av i hela kroppen. Det gäller att hitta balans i livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *